De kunst van het kijken

19/07/2015

De titel van dit stukje is niet van mezelf, maar van 'Mensje van Keulen', schrijfster. In het korte verhaal, gepubliceerd in de Volkskrant van zaterdag 18 juli 2015, beschrijft ze haar schoolperiode. In plaats van strafwerk, na een paar dagen spijbelen, krijgt ze een opdracht: kijk. Ervaar de kunst van het kijken. Het maakt het leven zoveel rijker. Kijk naar de dingen.

Dit citaat komt uit de bundel Een goed verhaal, uitgegeven: Atlas, ISBN 9789045014692
Lees, ervaar en doe!
Kijken is de basis van verbeeldend werken vind ik (hé dit komt bekend voor) goed waarnemen is het halve werk naast verwerkende technieken. Daarom als je deze zomer lekker op het strand ligt of bij een meer in het gras, kijk om je heen ervaar het 'kikkerperspectief' probeer te begrijpen en te analyseren wat je ziet en waardoor. Schets in gedachten wat je ziet, analyseer kleuren en structuren. Kortom geniet van de zomer, je lijf rust uit maar laat je hersens werken..........

Foto van Schildmeer, kikkerperspectief

 

 

 

Please reload

eerdere berichtjes

Please reload

zoek op onderwerp

Please reload

archief

31/08/2019

19/07/2019

31/05/2019

Please reload