top of page
  • Foto van schrijverWalburgis Meijers

De kunst van het kijken


De titel van dit stukje is niet van mezelf, maar van 'Mensje van Keulen', schrijfster. In het korte verhaal, gepubliceerd in de Volkskrant van zaterdag 18 juli 2015, beschrijft ze haar schoolperiode. In plaats van strafwerk, na een paar dagen spijbelen, krijgt ze een opdracht: kijk. Ervaar de kunst van het kijken. Het maakt het leven zoveel rijker. Kijk naar de dingen.

Schildmeer©walburgis

Dit citaat komt uit de bundel Een goed verhaal, uitgegeven: Atlas, ISBN 9789045014692 Lees, ervaar en doe! Kijken is de basis van verbeeldend werken vind ik (hé dit komt bekend voor) goed waarnemen is het halve werk naast verwerkende technieken. Daarom als je deze zomer lekker op het strand ligt of bij een meer in het gras, kijk om je heen ervaar het 'kikkerperspectief' probeer te begrijpen en te analyseren wat je ziet en waardoor. Schets in gedachten wat je ziet, analyseer kleuren en structuren. Kortom geniet van de zomer, je lijf rust uit maar laat je hersens werken.......... Foto van Schildmeer, kikkerperspectief

Recente blogposts

Alles weergeven

Kunst en natuur

Texturen en structuren de basis in de natuur en de kunst. Diegene die gingoblaadjes aan de schors van de boom heeft bevestigd heeft hier oog voor. Uit de verte dacht ik even vlinders te zien, wat bijn

bottom of page